Thursday, September 10, 2009

Bila Cik Benang Menampar

Salam all!


Kelmarin kawan Cik Benang, Bobby (seakan-akan nama sebenar) mintak kebenaran untuk guna entri Cik Benang pasal etika berfacebook untuk dimasukkan ke dalam majalah Cosmopolitan Malaysia. Cik Benang cakap, gunalah. Percaya tak? Kalau tak percaya, sila dapatkan edaran Januari 2020.

Terus Cik Benang berangan menjadi Rebecca Bloomwood dalam filem Confession of a Shopaholic. Dia ada kolum dalam majalah bukan? "Cik Benang in the Golden Songket". Boleh tak?


Kebelakangan ni Cik Benang sangat aktif bersukan. Semalam Cik Benang pergi sesi pengenalan untuk kelab mendaki IBEX, Kelab Alpine Pelajar Wageningen katanya. Cik Benang sangat cemerlang mendaki ala-ala monyet mencuri mangga di kebun Pak Hassan. Begitulah tangkasnya Cik Benang mendaki, kadang-kadang Cik Benang merasakan seperti demo tarian mengawan sebab adalah beberapa orang yang telah menawan hati Cik Benang. Hahaha...



Tanpa berlengah dan berfikir panjang, terus Cik Benang sign up untuk keahlian kelab tersebut. Selain baik untuk otot tangan dan kaki, Cik Benang yakin, ianya juga bagus untuk oblique inferior muscles, inferior rectus muscles serta juga saraf optik Cik Benang. Cik Benang memang yakin 100% pasal tu.


Kemudian hari ni (10 Sept) Cik Benang pergi pula ke kelas pengenalan bola tampar. Bukan apa, ini sebagai latihan untuk Cik Benang menempeleng dan menampar musuh-musuh Cik Benang. Jangan cari pasal ya, Cik Benang setaraf pemain bola tampar professional sekarang, walaupun baru sekali ke kelas pengenalan.


Mula-mula masuk gelanggang, Cik Benang agak lewat beberapa minit. Latihan dah bermula. Masuk-masuk je Cik Benang terasa kerdil OK. Cik Benang kecil hati sebab semua orang lagi besar dan lagi tinggi dari Cik Benang. Sedangkan Cik Benang hanyalah sehalus benang emas untuk menenun songket. Tapi walaupun begitu, Cik Benang bangga sebab Cik Benang emas, bukan benang kapas macam mereka.


Tapi...... saraf optik Cik Benang sangat sihat hari ini. Kalau buat ujian mata, pasti tiada masalah. Tapi, telinga dan otak Cik Benang agak bermasalah untuk proses apa yang jurulatih cuba sampaikan. Cik Benang rasa, Cik Benang tak keseorangan, ramai juga yang ala-ala pening-pening lalat. Jadi bukan salah Cik Benang ya.


Jurulatih: "Neem de bal!!"
Cik Benang: "Whattttt..."


Jurulatih: "OK Goed, niet het gaat!"
Cik Benang: ". . . "


Jurulatih: "Ik wil dat iedereen van dit loopt wijst naar het andere punt"
Cik Benang: -Pengsan-

Cuba teka, yang mana satu Cik Benang?
Lepas tu, Cik Benang lupa bawa kasut sukan yang sesuai, sebab Cik Benang fikir latihan akan bertempat di pasiran pantai. Rupanya dalam stadium. Habis berkematu jari Cik Benang sebab pakai Jimmy Choo buat berlari dan terkinja-kinja, and I'm thinking about suing them. Lawyers out there, do I have strong case here?


p/s: Percaya tak kalau Cik Benang cakap dalam gambar tu, yang tertiarap tu adalah Cik Benang?

Salam sayang,

5 comments:

~~DucKneSs~~ said...

ai cik benang..mau lawan ijat ke?kalo mau,meh aku tubuhkan team pom2 spesel untuk ko..hehhehe..sukung!!!

Cik Benang said...

Oh, Ijat tu ibarat dawai besi ye, siapalah Cik Benang... halus dan lemah. boleh? :P

Tautan_Hati said...

1st follower
kena kasik cenderahati nih

~~DucKneSs~~ said...

yakin buleh cik benang..aku sukung ko..mari kita tumpaskan grup ijat n papa aziz ko tuh..hahah

akukanbaik said...

wahhh....sempat lagi ko hafal apa coach ko cakap ye....
hebat....
nak main volley ball gak la tapi kat sni xde sapa main

p/s:maaf,saya tak tertipu dengan pembohongan anda di gambar itu,sila tipu org lain..tenkiu