Sunday, October 25, 2009

Sebulan di Malaysia: Kisah 2


CB tiba di KLIA pukul 11.00am. Flight seterusnya pukul 4.30pm.

TETAPI!

Tetapi CB tetap gigih ke Pasar Seni (CM) untuk membeli cenderamata barang seketul dua untuk supervisor dan kawan-kawan di lab. Eh, kuat sangat ke kipas CB ni, lite-lite je kan?

CB sampai di KLIA pukul 2.30 dari CM. Masa tu Rais dan Nana (nama seakan-akan benar) dah tunggu.

CB, ko kena boarding pukul berapa”, tanya Rais.

Alah, flight aku pukul 4. Sempat lah ni. Jap aku cek eh

….
….

Ya ALLAH, tolong Nabila ya ALLAH! Nabila kena boarding di LCCT pukul 2.30pm!!!”. Masa tu memang pukul 2.30pm dan CB masih di KLIA. Dalam kepala dah terbayang kena beli tiket baru dek dinafikan penerbangan!

Maka seantero alamlah bergoncang dan gegak gempita bagai kiamat adanya. Dengan 3 makhluk bermaraton menuju ke LCCT! Naik lif ini, naik lif itu, lalu sini lalu sana. Sekalian alamlah melihat tingkah 3 makhluk tuhan yang tak semenggah berlari tak ingat akhirat ni.

Berterima kasih kepada skil pemanduan mantap Rais dan mata Nana seumpama mak ayam mencari anak ikan, kami sempat tiba di LCCT tepat jam 2.50pm. Gila tak? Memang kalau Michael Schumacher (relevan lagi ke contoh ni?) ada masa tu, nescaya keluar air mata darahlah beliau melihat ketangkasan Saudara Rais memandu.

Sebaik saja tiba di LCCT, terus mengheret beg seberat 23kg dengan kelajuan cahaya pelita ayam. Lepas drop in beg barulah ada ruang untuk tarik nafas. Barulah ada peluang nak bergambar-gambar segala. Tu pun tak berapa meriah sebab masing-masing dah tak kuasa.

Tapi kan, CB tetap rasa bersalah sebab dia orang datang nak jumpa CB. Tapi kena bermarathon pulak.

Nana, sekarang kau dah tahu apa rahsia kekurusan aku kan?

p/s: Terima kasih kawan-kawan sebab datang hantar dan sudi bermarathon bersama saya.

2 comments:

~~DucKneSs~~ said...

apa lah ko nih CB..
bertambah serabut eh sejak jadi omputeh ni?
at lis,nana maybe da kurang 1kg dek penangan marathon ko tuh..

akukanbaik said...

at least rais da drop a few KG after amazing race di LCCT itu kan..
syabas rais