Thursday, March 18, 2010

Gituuhh...

Merendek di mana-mana.

Tahukan anda, perkataan merendek merupakan kata pinjam dari bahasa tamil iaitu "irandu" (௨) yang bermaksud dua. Kenapa? Tak percaya ah? Jangan pandang CB sebelah mata, nanti juling! *Sambil libas rambut yang tak berapa nak ada.


Tengahari tadi sementara tunggu si Huib tu hantar emel, CB sempatlah mencuci mata kat balkoni library. Tak tahu lah, samada citarasa CB yang makin murahan atau pun memang makin ramai eye candies di library sejak dua menjak ni. Kalau nak buat revision, kena duduk meja yang menghadap tingkap, kalau tak jangan haraplah boleh siap baca sehelai nota pun! Ye lah, mata dah juling dok scan umat yang lalu lalang. Ya ampun... lagha sangat!

 Yang meletops sila ke hadapan, yang hazzab sila ke longkang!

Tengah-tengah duduk menjulingkan mata tu kan, CB nampak lah sepasang kekasih ni:

 Mama, papa cium sikit boleh?

Bukan main seronok duduk memadu asmara peluk-peluk dan saling raba-meraba. (pernyataan tersebut tak berbau dengki kan? kan? kan?). Terus CB bayangkan, kalau lah situasi ini di  Perpustakaan Sultanah Zahirah (universiti mana tu eh) mestilah berduyun singgah mata-mata. Suka diingatkan, mata-mata disini bukan lah agen insuran seperti Nora Zain 007 ye. Maka julinglah semua mata-mata manusia disitu hatta tercetuslah cerita hangat mengalahkan gossip pensyarah tua menikahi pelajarnya sendiri. (pensyarah mana tataw).

Motif nama mak diseru-seru? Benci taw!


Sebelum tu, ada lagi sepasang yang dok meraba-raba sehingga tangan masuk dalam baju segala. Meleleh air liur CB.


CB tulis ni dengan kesedaran yang itu memang dah jadi sebahagian kehidupan mereka. Cuma sepanjang tahun lalu, tak de pulak CB nampak benda ni dalam library. Kalau kat luar tu, biasalah. Kadang-kadang CB pun join sekali. Ooppss... Bukan apa, niat kita baik, nak mendalami budaya mereka-mereka ni. Suci kan niat itu?


Oh ya, untuk makluman, sekali lagi hati CB menang. Damn you!


Shashay, away.

1 comment:

~~DucKneSs~~ said...

hahahha..sundel ko eh..chett..

ko nih CB,maken banyak dugaan jek bila da jauh..sabo..sabo..ingat2 la pak gad..eh..PEGAWAI keselamatan yang slalu ronda lib dulu..hahhaa..

~tp kan,dulu aku gumbira je lepak kat lib tu sbb leh cuci mata ngn incik matahari yg amat sweet..heheh..i loike..