Sunday, May 9, 2010

Special: TAGGED

Dah lama dah sebenarnya kena tag dengan Zuraidah Daud tapi malas sibuk lah. So, tag nya berbunyi begini:


  1. Go to photo files.... select the 8th photo folder
  2. select the 8th photo in the folder
  3. post the photo along with the story behind it
  4. then challenge 8 bloger friends to do the same.


Jadi inilah gambarnya:

 Nyahhhh, macam mana nak pasang skru ni?

Masa ni pemBaris (kiri) dengan Mika (kanan) tengah sibuk pasang tempat BBQ tu ha. Nama je jantan macho, last-last, akak juga yang pasangkan. Macam mana tu? Mula pasang dalam pukul 5 macam tu, nak boleh memanggang tu, pukul 6 baru boleh ye. Choy! Tak reti nak pasang api. CB ni dah malas nak berdialog cara-cara hidupkan api. Aku dah cakap, hidupkan sikit api tu, lepas tu bila dah ada api light-light, baru lah tambah lagi. Tapi ada depa nak dengar? Non ado! Lantak kau lah. Tapi kan, sedap ye perencah barbeku Mediterranean tu. Nanti raya boleh lah CB buat. Bukan buat pun, beli je yang dah siap campur tu, dalam plastik. Nak harapkan aku campur sendiri, alamatnya sampai raya haji pun tak menjadi.


Maka selesailah sudah tag Puan Zuraidah itu. Lepas tanggunghawab CB. Siapa yang CB nak tag? Buatlah sesiapa nak buat. Sebab CB tak tahu apakah objektif aktiviti ni. LOL!

3 comments:

ZURAIDAH DAUD said...

hahahah tq mamat tu la akak pun sbnrnya tak berapa tau sgt apa objektifnya tp dah kn tag ngan org so buat jer la huhuhuhu tp bila kita tgk2 kn aktiviti ni bagus bagi sape yg tak de idea nak tulis per pd blognya jd klu wat tag dah la ada isu hehehehe tq mamat mis u muahssss!

Cik Benang said...

Betul tu akak. Saya ni takde idea nak tulis apa sebenarnya. hahaha... Mish you too! Hope to see you at the wedding. Mmmuahhss...

ZURAIDAH DAUD said...

ok mamat heheheh jumpa ntt kita dengki kak tim atas pelamin eh heheheheh