Tuesday, January 11, 2011

OhSoRandom: Ludah Dalam Tuuu!

Hello u ols (terus feeling-feeling letak paper bags atas kerusi kat coffee beans). *masuk-masuk je terus macam gila. So how?

Penat shopping, apa cerita semua?

Weekend baru ni CB pergi Singapore. OTK! What a heavenly  shopping exeperience! Lagi-lagi The Shoppes at Marina Bay Sands, cakap je nak brand apa? Semua ada. Sempatlah CB singgah kat butik Chanel dan beli sehelai dua gaun koleksi fall-winter 2010/11. Githooo...

Trip CB ke Singapore tu tak lah mahal mana pun, sebab CB stay kat Tune Hotels, Danga Bay, Johor Bharu. Chop, chop, chop! Bukan CB tak mampu nak duduk kat The Fullerton ke apa, tapi tu lah sebagai wanita yang bersederhana, berjati diri dan fashionista tak mahu lah duit kita mengalir ke luar negara kaann... Tambahan pulak kawan yang teman CB pergi tu mana mampu nak afford The Fullerton u ols. *habislah caruts kawan sendiri, walhal diri sendiri pun hado? Siap pinjam duit depa lagi ader.

OK, (sambil betulkan tudung) hari ni CB sekadar nak menasihat dan bercerita light-light je u ols. Biasalah, CB kan memang suka nasihat-menasihati kawan-kawan ni kaann...

 "Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran."(Al 'Asr 103: 1-3)

CB yakin, mesti u ols semua selalu lah keluar makan luar kan. Tak kisah lah celebrity chef punya restoran ka, kat hotel-hotel terkemuka ka, mana-mana lah kan. Sebab CB tahu semua pembaca blog ni terdiri daripada orang-orang kaya dan verangan macam CB jugoks. Sapa yang makan kat kedai mamak dan warung tepi jalan, CB tak mengaku kawan occay *matilahh caruts pembaca. Kemudian, pernah tak rasa tak puas hati, marah-marah dan menghina pekerja restoran tu. Hati-hati u olssss....

Sebab apa CB cakap hati-hati? CB dulu sebelum jadi fashionista seperti hari ini, sama macam Siti Nurhaliza u ols, jual nasi lemak. Cuma bezanya CB tak lah menjaja dari rumah ke rumah. Suara CB tak selunak CT u ols. Sekali CB jerit "nasik lemak" berlumba-lumba orang nak baling muka CB dengan selipar u ols! Suara hazzab! 
Dulu CB pernah kerja kat restoran makanan segera. Dah tutup pun restoran tu sekarang ni. Pekerja sini pernah cerita ada seorang pekerja perempuan kat situ kena harass u ols. Pekerja ni pun masuklah ke dapur sambil senyum bangga menangis-menangis. So untuk "balas" balik apa yang pelanggan tu buat, mereka ludah kahak hijau secara orgy dalam burger tu (bukan KFC je ada burger kan? kan?), kemudian cover dengan thousand island sauce, mayonnaise dan sebagainya. Lepas tu buat-buat macam biasa dan hidang kat pelanggan... Dari jauh mereka membilang.. 1..2...3... Yum, yum!!

Sedap kann burger ni. Dengan garapan Sejuta Sos Rahsia!

Kes kedua lagi tinggi u ols! Di awan biru gittew. Penumpang ni pun satu, renyih kemain lagi cheq oi! Masa taxiing mintak pepsi, seminit lepas tu mintak lagi. seminit lepas tu mintak lagi. Alih-alih si Pencuci Tandas di Udara ni pun tak tahan lagi, terus dia ludah dalam pepsi tu dan hidang kat penumpang tu. Hey, it works! Lepas tu tak mintak dah.

Eyewwwwwwww.....

So, moral of the story. Berbaik-baiklah dengan mereka yang uruskan makan-minum anda. Walaupun mereka berperangai hanjeng, sila maki selepas makanan anda sampai atau semasa nak bayar. Kalau tak, alamatnya.... Selamat makan ludah-kahak-hijau atau pun "air manis tanpa s" everyone!

Shashay away,
CB si Benang Basah yang pernah meludah Pak Cik Aiskrim dari rumah pangsa tingkat 4, terus masuk ke dalam kotak aiskrim beliau! Yuhuuu!

11 comments:

akukanbaik said...

keji!!!

air apa air manis tanpa s tu?

Cik Benang said...

hehehe... penat je I letak link kat situ. click lah u olsss...
:P

~~DucKneSs~~ said...

alah..si budak-kono-baek tu bukan bijak IT sangat occay!!kena talk slow2..wat de fish kan? x hupdate lgsg

Cik Benang said...

Kennn... kampung! Nama je dok Bandar Metropolis.

akukanbaik said...

keji!!!
itek busuk :P
i terer ok bab2 IT ni

*errr...nak click tu kena right click ke?
-laarrrriii

kak arai said...

CB budak mucuk turun jb njenjalan singapo tak bgtau akak yer. tertonggoh akak kat jb ni ha dekat dah guma dgn Tune Hotel.

Cik Benang said...

waaa... kenapa akak tak ckp umah dekat ngan Tune Hotel? *tetap nak slhkan org lain neh.

zuhanif said...

helo CB kamu dtg kawin kak tim kan kami dah bgtau, cyap bwk jalan2 ker danga bay lg heheheh. tak per la lain kali nak dtg bgtau. Tp klu la abg tak dipindahkan ke mana2 lg heheheh.

CengkodokPolkadot said...

Very der Azab Puteri Mengaji tu

Cik Benang said...

CP: Taste ka? LOL!

~~DucKneSs~~ said...

taste sangat tu u ols..sentapp dia..