Tuesday, May 31, 2011

Meroyan: Sakit Dalam Jub*r! (Pain in the ass)


Benang BasahKind regards,

Ex-tenant of 1-14B-006
Bornsesteeg
6708GA Wageningen

De secretaris van de geschillenadviescommissie
Idealis
Postbus 18
6700 AA Wageningen

Date : 1 June 2011

Sir/Madam,

COMPLAINT ABOUR MR. HOMMERSON, CARETEKER OF BORNSESTEEG AND EXTRA CHARGE WAIVE

This afternoon (May 31st, 2011), around 13:30 I went to Mr. Hommerson at his office, Bornsesteeg to return my room keys. However he told me that the key I gave him is nothing since it is without mailbox key and annoyed by me because I didn’t return the key before noon yesterday so that he have to change the cylinder lock, hence bill me for that. I asked for some revision and he is nice enough to let me look for the mailbox key and if possible reduce the fee. So I promised him that I will go and have a look for it before 16:00, the time his office close. But then I realised that I’ve lost the key almost 2 years ago when my bike got stolen, together with the key. So I decided to duplicate the key and hand it in to him.

In his office (around 14:15) he told me that the mailbox key does not belong to Idealis. I frankly admitted that I’ve lost the original because my bike got stolen and that one is indeed duplicated version. So what else can I do, I did my effort by duplicating the key. But instead, he threw the key away into a dustbin under his table and said “What should I call you? Pain in the ass? Yeah, pain in the ass. You caused me a lot of trouble” to my face. His colleague, who was standing behind me just giggled. I replied “I’m sorry for being such a pain in the ass. I am truly sorry”. However, I strongly believe that was an insult. Really.

I told him last time I checked the original key of my room is still usable and asked when did he change the cylinder lock? He said “maybe I change it just after you left yesterday” and dared me to check. The thing is, I went to my room last night (May 30th, 2011 around 23:00) to take out a cabinet and a TV, preventing extra charge by Idealis. I didn’t know that maintenance guy worked until 24:00. Mr. Hommerson was lying, I suspect. But I doesn’t want to stretch the emotionally painful moment further, so I didn’t go upstairs and decided to wish him a nice day, and leave the office.

But later on around 15:30, being unsatisfied and without the knowledge of Mr. Hommerson, I went to used-to-be my room, took a close look at the lock. It seems worn out and it can’t be new cylinder lock. Impossible. Please refer to attached pictures.




I was a tenant of Idealis for more than 2 years. I never ever caused any trouble that you can classify as “a lot” in a period of more than two years. It is clearly seems that Mr. Hommerson does not know how much is “a lot”. I never complained much, except sometimes for blockage of the drainage. In two years and a half. I paid rental more or less around EUR9480.00. Even if EUR0.0001, I contributed to his monthly paycheck!

Since the experience of being called “pain in the ass” to my face by Mr. Hommerson, whenever I see a Caucasian guy physically resembles him, will bring my self-esteem down to the ground and getting anxious. As an Asian, I am fragile emotionally. Also as a caretaker whose office is in an international residence building, Mr. Hommerson should be aware of this and respect cultural background differences.

Hereby, I admit that I failed to hand in the key before 12:00 noon, 30th June and I also acknowledge that I’ve lost the mailbox key. The only thing that need a replacement because of the my late submission would be mailbox key, I believe. I also willing to pay any reasonable charges Idealis is about to bill me because of that but not lock cylinder since there is no change for that, at least not by the time I handed my key in. I humbly request THREE (3) things:

1. Idealis to investigate further about the change of lock cylinder (since there is no change, at least until 15:30, May 31st) and waive me any pertaining charge.

2. A written apology from Mr. Hommerson himself for his unprofessional attitude which has caused me emotional pain.

3. A written respond in 2 weeks time starting from the date of this letter.

No matter what, when you are working in customer service business, that is not the way you should handle the situation, by telling them “you are pain in the ass” and probably lies for whatever reason. In your official website, first core value which says “client orientation” is a very good start.

Thank you for providing me shelter for more than 2 years. I was happy. Hope to hearing from you soon.




Cik Benang Basah
Ex-tenant of 1-14B-006
benangbasah@cantek.com

c.c.

- Secretary, Malaysian Embassy, The Hague

- Student Deans, Wageningen University
- Student Psychologists, Wageningen University
- Chair, Wageningen Student Council
- Chair, Wageningen Student Association (WSO)
- President, The Malaysian-NL Students Community
- Chair, PSF Wageningen

Sunday, May 22, 2011

Special: AMARAN: Entri Ini Berunsur Gedix III


Well, nampaknya CB dah tertipu dek perasaan. Terbuai-buai. 

I'm stronger than that! Jadi mulai hari ni, tiada lagi feeling-feeling. Ini entri gedix yang terakhir. Sekian.

Let us live life to the fullest.

Salam sayang,
CB si Benang Basah yang telah mendapat enlightenment.

Friday, May 20, 2011

Special: AMARAN: Entri Ini Berunsur Gedix II

Selamat,


Salah satu rahmat yang tuhan kurniakan pada manusia adalah perasaan. Namun demikian, perasaan selalu sahaja disalahertikan. Perasaan terkadang di puja akan keindahan yang dikandung dan terkadang ia juga dicerca dek kerana penderitaan yang dibawa bersama. Namun itulah dia perasaan.


Perasaan tidak mudah dimengerti.
Perasaan itu tiada berbahasa.


Lihat sahaja awan yang dijunjung... Tidak dimengerti rupanya, tidak difahami bahasanya. Untuk kita menjangkakannya, jauh sekali. Namun dia tetap setia di situ. Terkadang dia menjadi kelam, membawa titis hujan. Yang turun lalu bukan sahaja membasahi segenap inci bumi tuhan, malah mampu juga menenggelami bumi itu, membawa kesusahan kepada anak-anak adam sekaliannya. Ketika itu mudah untuk kita membenci awan. Terkadang juga dia menjadi putih, pelindung, daripada panas dan teriknya mentari. Kita mencintainya, menyayanginya dan bergembira apa adanya. Itulah awan yang dijunjung... Tidak dimengerti rupanya, tidak difahami bahasanya. Seketika ia membawa duka, seketika yang lain ia membawa suka. Tidak dimengerti rupanya, tidak difahami bahasanya. Begitu juga perasaan, hadirnya bisa dipuja juga dicerca. Perasaan cinta yang mekar mewangi mampu bertukar duka dan lara. Tidak dimengerti rupanya, tidak difahami bahasanya.


Walakin, kita juga harus ingat tanpa awan yang dijunjung, bagaimana mampu kita menghargai dinginnya hujan yang membasahi ubun dan bagaimana larat kita mencintai hangatnya sinaran mentari, yang mencium kulit mencairkan hati yang dingin. Tanpa perasaan, bagaimana kita mampu mencintai dan bisakah kita membenci. Tanpa perasaan apakah bezanya insan, haiwan dan tumbuhan. Sekadar di luaran.


Berapa ramai manusia yang tertipu dengan perasaan? Yang kecundang ditangan perasaan. Sekiranya wujud mahkamah emosi, perasaan seringkali akan dituduh sebagai pembunuh tanpa niat. Berapa kali perasaan akan disebat? Berapa kali perasaan akan digantung? Perasaan menjadi pembunuh jiwa hanya apabila ia bersahabat dengan nafsu. Sekiranya akal mengawal perasaan, ianya tidak mampu membinasa. Kuasa pemusnahnya akan menjadi suatu tenaga pembina yang cukup kuat, mendirikan istana-istana emosi yang indah belaka.


Wujudnya perasaan bukan untuk difahami, dikaji dan dimengerti. Kerana kita tidak akan bisa. Tetapi wujudnya perasaan adalah untuk disayangi dan dihargai. Untuk menyayangi dan menghargai, di situ hadirnya... perasaan.


Hahaha.... OK tak CB feeling2? Walaupun nilai sastera entri ni akan menyebabkan Azah Aziz dan suaminya, Prof. diRaja Ungku Aziz pitam dan muntah sebab tak tahan baca entri sekeji begini. Namun CB nak jugak tulis. Sebab perasan. Tapi saya tak perasan cantik, sebab itu adalah kenyataan.


Inilah dia.... perasaan yang lapar. (sumber)


Salam sayang,
CB yang gigih membaca majalah RASA.

Saturday, May 14, 2011

Special: AMARAN: Entri Ini Berunsur Gedix

Hurm... Penat jugak rupanya melayan perasaan. Lagi penat berperasaan yang penuh teka teki. Dia suka aku ke tak, dia suka aku ke tak. Terkadang responnya macam suka, tapi kadang-kadang pulak macam biasa je. Jadi dia ni suka ke tak sebenarnya?


Lagi parah sebab CB jenis yang tak suka berperasaan teka teki ini. CB sukakan sesuatu yang pasti. Kalau kau suka aku, cakap. Lepas tu kalau nak main tarik tali, kejar kejar, CB sanggup. Sebab CB yakin bahawa tenaga dan masa dan wang ringgit kita guna itu berbaloi. Walaupun pada akhirnya kita tak dapat bersama sebab tak secocok. Itu OK bagi CB.


Kalau dia cakap "OK, I do interested in you and would love to know you more. Shall we proceed from here?". It is fine. Sekurang-kurangnya CB tahu, I have a chance. Even maybe a little. BUt atleast be honest to me and the most importantly, to yourself. SIla jangan cakap macam tu sebab semata-mata tak nak bagi CB sedih atau sentap. CB akan lagi sentap dan sedih kalau tahu dia kata berminat sebab nak jaga hati atau lagi keji, sebab kesian. Takut nanti CB bunuh diri. Haiyooo... Cantik sangat ke ko ni?


CB tak suka kalau kejar kejar tapi tak tahu dan tak pasti dia suka ke tak. Apakah dia ego, atau memang tak berminat atau minat atas dasar nafsu semata. I do not exactly know. Kalau dia nak main kejar-kejar, CB akan kejar dia habis habisan. Tapi CB takkan buat macam kita ni yang terhegeh-hegeh nak kat dia. Jemput diri sendiri ke rumah dia. Lepas tu jawapan dia sekejap macam nak sangat kita datang, lepas tu macam "kau datang pun tak pe, kau tak datang pun tak pe" dan "kau yang nak datang sangat". Ohhh... How I hate that!


Ataupun.... dia malu nak ngaku yang dia pun suka kat kita. Jadi dia jual-jual mahal? Sebab kita ni cantek sangat? Haishhhhhh....


Ini kali pertama CB rasa macam ni. Kebiasaanya ada dua situasi je. Situasi pertama, CB suka kat dia dan dia pun straight away suka kat CB jugak. Kedua, dia minat CB, tapi CB tak minat dia. Tak pernah lagi CB suka dia, tapi dia main-main macam ni. Sekejap suka, sekejap tak. CHOYYYYY! Tak baik tau, play with my heart.


Salam sayang,
CB yang tak tahu nak kejar ke tak ni.

Friday, May 13, 2011

KisahMulticultural: Bulan Depan Kena Rampok! (CHOY!)

Greetings fashionistas y fashionistos!


Tetiba feeling-feeling seorang latina yang hot sedang bersiaran di CancĂșn, Mexico. Mampoo! Anak-anak hayyam sekalian, hari ni mak hayyam nak berkongsi cerita puloks pasal pelik tak pelik lah sistem polis dan klinik kat sini u ols. Untuk menjadi seorang warganegara yang berjaya kat sini, kita kena belajar dari Nujum Pak Belalang u ols! Ingin tahu lebih lanjut? Teruskan bersiaran bersama Nona. *Sewel.


Konsep mengintai dari tirai tenis sambil melentik. (source)

Ada kawan CB ni dari Nigeria u ols, Oscarina nama dia. Dia ni feeling-feeling nak jadi mak hayyam jugoks, tapi terpaksa akur dengan kemak-hayyaman CB yang lebih anggun inniew. Hari tu dia bercerita kat CB ke klinik sebab rasa tak sihat ala-ala nak mamps gittew. Mata dia tak boleh tengok cahaya gittew kaedahnya. Nasib baik masa dia sakit tu, dia tak kenal lagi CB. Kalu tak dia mesti dah arwah dek karena melihat wajah CB yang bercahaya terang benderang seumpama lampu limpah stadium Bukit Jalil inniew. *Githooo! Dengan penuh kesentapan, dia menyambung cerita. "Aku pun pergilah ke kaunter kat klinik tu, jelaskan kat kerani yang non-ado itu betapa menderitanya aku". Lebih kurang macam tu la ayat dia lepas di terjemahkan ke bahasa melayu tahap 1. Sebab dia cakap bahasa Nigeria u ols dengan CB. Apa dia fikir CB ni ratu Nigeria kah? Mentang-mentanglah masa tu CB tengah berendam dalam masker lumpur gunung berapi Krakatoa. Agaknya sebab tu la dia konpius. *Sewel lagik

Sekarang CB faham kenapa dia konfius! (source)

Lepas tu alkisahnya, kerani non-ado tu pun tengok-tengok la kat buku tu seraya berkata-kata: "Ohh... demo ni dop buat temu janji dengan doktor ni. Demo keno telepon dulu kalu nok mari sini jupo doktor".

Oscarina: "Habis tu bila boleh saya jumpa doktor ittew?", sambil menahan kepeningan seumpama nak mati (dia kata la, bukan CB)

Kerani: "Hurm.. kejap deh. Minggu ni dah penuh ni. Minggu depan pun penuh. Demo mari sini 3 minggu dari sekarang lah deh? Buleh dok?"

Oscarina: "Apa? Kau nak suruh aku tunggu sampai 3 minggu? Kau tau tak aku ni sakit sangat? Kalau aku mati kat minggu kedua tu macam mana? Kau nak mandi kan mayat aku ke?" *dah start dah drama Fauziah Nawi

Kerani: "ala demo ni. Jange la oyak gitu. Doh kawe nok buat lagu mana. Meme undang2 dia lagu tu sini"

Si Oscarina tu pulak seumpama di rasuk semangat Fauziah Nawi terus menambah, "Aku tak kira. Kalau doktor tak nak jumpa, aku berdiri sini sampai dia setuju" sambil pose-pose Victoria Beckham

Mampu pose macam ni sambil tunggu doktor datang? (source)

Masa tu doktor ittew pun keluar tanya kenapa kecoh kecoh githoo. Last-last depa cakap Oscarina boleh la masuk kali ni, tapi lain kali kena buat appointment. Kalau tak jangan harap depa nak layan. Sebab tu la awal-awal tu CB cakap kalau nak jadi warganegara yang tekun, tabah dan berdedikasi kena belajar menilik nasib. Siapa-siapa yang nak datang sini, better buat internship dulu dengan tok-tok moh kat kampung u ols. Tapi hati-hati, karang kena rogol puloks dengan tok moh. Kalu tok moh hensem, pass la nombor dia kat CB hokkay. Nak buat internship jugoks semalam dua. *pitammm